clear float
clear float
'

V této sekci naleznete nejen veškeré tiskové zprávy, ale i další dokumenty a materiály včetně vybraných fotografií v tiskovém rozlišení. Pokud vám tu bude něco chybět nebo se budete chtít na něco zeptat, neváhejte nám zavolat nebo napsat e-mail, rádi vám odpovíme.


ASISTENTKA PRO VNĚJŠÍ KOMUNIKACI

Ing. Monika Mončeková
tel.: +420 605 204 207
e-mail: MonikaMoncekova@seznam.cz


FOTOGRAFIE KE STAŽENÍ


TISKOVÉ ZPRÁVY

Oficiální zahájení činnosti Nadačního fondu Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian

28.9.2015

Charitativním divadelním představením hry Všechno není košér Rádobydivadla Klapý v litoměřickém divadle K. H. Máchy oficiálně zahájil ve středu 16. září svou činnost Nadační fond Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian. Fond založil senátor za Litoměřicko a Slánsko MUDr. Hassan Mezian a jeho dcera manažerka Sandra Mezianová.

 

„Když jsme plánovali toto představení, ani jsme netušili, jak bude hra aktuální v kontextu současné situace v Evropě. Jsme rádi, že lidé přišli a věnují se charitě," řekla po představení Sandra Mezianová, předsedkyně správní rady nadačního fondu.

 

Výtěžek z divadelního představení bude věnován také těžce nedoslýchavému Vaškovi, který potřebuje nová sluchadla, aby se mohl po vysokoškolském studiu plnohodnotně zapojit do pracovního procesu.

 

Nadační fond Pro radostný život - MUDr. Hassan Mezian se věnuje podpoře tělesně hendikepovaných a sociálně znevýhodněných dětí. Pomáhá k důstojnějšímu životu tělesně postižených dětí (bezbariérové bydlení, pomůcky umožňující samostatnost) a podporuje rozvojové a vzdělávací programy pro sociálně znevýhodněné děti.

 

Za krátkou činnost se již podařilo podpořit těžce tělesně postiženého Lukáška, jemuž se přispělo na nákup pomůcky pro ovládání počítače očima. Díky příspěvku mohla i desetiletá Terezku ze sociálně slabé rodiny strávit krásné chvíle na táboře ,,Putování s Krakonošem" v Harrachově.

 

Zakladatelé fondu srdečně zvou i na další akci, kterou je zábavné tvořivé dopoledne s malířkou Jarmilou Beranovou v Městské knihovně v Litoměřicích v neděli 17. října od 14 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na oživlé příběhy andílka z knihy spisovatelky, vyzkoušet si kreslení společných mandal, pohádek a dokonce zrelaxovat svoje čakry tak, aby se správně vyvíjely. Dozvědí se také mnohé o skrytých schopnostech svých dětí.

Nadační fond Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian zahájil svou činnost vernisáží prodejní výstavy malířky Ludmily Krestešové

21.4.2015

Vernisáží prodejní výstavy malířky Ludmily Krestešové zahájil svou činnost Nadační fond Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian. Fond založil senátor za Litoměřicko a Slánsko MUDr. Hassan Mezian a jeho dcera manažerka Sandra Mezianová.

 

„Za svou lékařskou praxi jsem setkal s mnoha pacienty, které potřebují pomoc, a proto jsme se rozhodli pomáhat prostřednictvím Nadačního fondu. Zdraví je to nejcennější, co člověk může mít. Zdraví je koruna na hlavě zdravého člověka, kterou vidí jen nemocný," uvedl senátor Hassan Mezian při zahájení výstavy.

 

Nadační fond Pro radostný život - MUDr. Hassan Mezian se bude věnovat podpoře tělesně hendikepovaných a sociálně znevýhodněných dětí. Bude pomáhat k důstojnějšímu životu tělesně postižených dětí (bezbariérové bydlení, pomůcky umožňující samostatnost) a podporovat rozvojové a vzdělávací programy pro sociálně znevýhodněné děti.

 

„Žijeme v nádherné zemi, dostali jsme vzdělání, jsme spokojeni a zdrávi a máme zdravé děti, proto je čas vrátit něco lidem, kteří potřebují pomoci," doplnila důvody založení fondu Sandra Mezianová, předsedkyně správní rady Fondu.

 

Prodejní výstava talentované malířky Ludmily Krestešové bude otevřena do 12. května, každý všední den od 15:00 do 22:00 v multifunkčním prostoru Oka-mžik, Osvobození 19, Litoměřice.

 

Zakladatelé fondu srdečně zvou i na další akci, kterou bude benefiční divadelní představení v divadle K. H. Máchy v Litoměřicích ve středu 16. září. Vystoupí vynikající soubor Rádobydivadlo Klapý.

Senátor Hassan Mezian poděkoval veteránům v Chotiněvsi

30.3.2014

V neděli 23. března se senátor Hassan Mezian setkal s veterány v obci Chotiněves na Úštěcku u příležitosti 70. výročí jejich vstupu do Československé armády. Zaplněný kostel vzdával hold odvaze volyňských Čechů z evangelického sboru na Boratíně, kteří vstoupili do ČSA na obranu vlasti na Ukrajině. V 50. letech po návratu svých rodin do Čech založili sbor a postavili evangelický kostel.

 

Senátor Hassan Mezian připomněl důležitost boje za svobodu a demokracii, poděkoval veteránům za jejich statečnost a ochotu nasadit život za vlast a předal drobné dárky.

 

Po slavnostním setkání se konala beseda s posledními žijícími evangelickými veterány, kteří obohatili vzpomínkami přítomné, mezi nimiž byla i farářka Martina Šeráková Vlková, vojenský kaplan Pavel Ruml či starosta obce Vlastimil Borecký. Besedu vedl někdejší disident, farář a bývalý senátor za Litoměřicko, Roudnicko a Slánsko Zdeněk Bárta.

 

Během akce bylo také možno shlédnout výstavu „Návraty“ z historie Volyňských Čechů, která byla zapůjčena z památníku Lidice.


Schůzka senátora Hassana Meziana s premiérem ohledně revitalizace Terezína

20.3.2014

Ve středu 19. března jednal senátor Hassan Mezian v Praze se zástupci města Terezín a předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou. Při společném jednání se starostkou města Růženou Čechovou, místostarostkou města Hanou Rožcovou či ředitelem Památníku Terezín Janem Munkem řešili další rozvoj pevnostního města. Terezín v současnosti realizuje několik projektů v rámci rekonstrukce pevnostního systému i bývalých vojenských objektů. Na schůzce všechny zainteresované strany projednávali další budoucnost města a financování projektů. "Město Terezín si zaslouží oživení, jeho historická a kulturní hodnota přesahuje hranice ČR," dodal senátor Hassan Mezian. Dále se schůzky na Úřadu vlády ČR zúčastnili náměstkyně ministra kultury Kateřina Kalistová, náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák nebo poslanec Josef Šenfeld.

načíst další

http://sonna.com.ua/catalog/podushki

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce