clear float
clear float
'

Ocenění Žena regionu míří do Dobříně

Prestižní ocenění Žena regionu získala v letošním šestém ročníku za Ústecký kraj Milana Petrásková z Dobříně u Roudnice nad Labem. Ta věnuje svůj veškerý volný čas péči o opuštěné a zbídačené kočky. Ve svém domě vede dokonce i útulek. Slavnostní předání se uskutečnilo dnes v Litoměřicích. Ocenění jí za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů předal senátor za Litoměřicko, Roudnicko a Slánsko MUDr. Hassan Mezian.

„Soutěž Žena regionu velmi podporuji. Jde o veřejně prospěšný projekt, který má za cíl ocenit úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich práci, což je velmi chvályhodné. Ukázalo se, že i Ústecký kraj má nespočet mimořádných žen, které se často obětují pro ostatní a zasloužily by veřejné uznání. Paní Petráskové si velmi vážím a jsem přesvědčen, že ocenění získala právem a pomůže ji v její další nezištné práci,“ uvedl senátor Hassan Mezian, který je sám velkým milovníkem zvířat a koček zvláště.
Milana Petrásková se začala věnovat kočkám před šestnácti lety, kdy se její dcerka ujala malého kotěte. Postupně ale přibývaly další a další kočky. „Když jsem se před osmi lety rozhodla postarat o šestnáct zbídačených a hladových zvířat na dovolené, bylo jasné, že se již k nám domů nevejdou. Od té doby jsem v našem domě vybudovala pět voliér, jednu karanténu a přenechala kočkám další prostory,“ přiblížila začátky budování útulku Kočičí domov Sluníčko Milana Petrásková. V současnosti se stará o zhruba padesát koček, které krmí, zajišťuje jim veterinární péči, podává léky a samozřejmě zajišťuje nové domovy. Spoustu času tráví odchytáváním toulavých nemocných koček, které následně ošetřuje, a sháněním finančních prostředků na zajištění chodu útulku. Jen v loňském roce se náklady vyšplhaly na 800 tisíc korun. Shání tak dárce, sponzory a vyhledává příležitosti, jak útulku přilepšit. Ve spolupráci s Občanským sdružením Beky Nekupuj. Adoptuj! zajišťuje Milana také kastrační program venkovních plachých koček a osvětu problematiky. Od roku 2013 se postarala o neuvěřitelných 377 koček a jen v letošním roce umístila 56 zvířat do nových rodin. Ještě do prosince 2014 přitom Milana pracovala na plný úvazek v bance. „Péče o kočky mě skutečně naplňuje a baví. Je to sice velmi náročné na čas, ale nedá se nic dělat. Ocenění v soutěži Žena regionu mě velmi potěšilo a především překvapilo. Věřím, že se tak náš útulek a aktivity více zviditelní a třeba se díky tomu najdou i další dárci nebo sponzoři. Byla bych moc ráda,“ doplnila letošní vítězka za Ústecký kraj.

Celostátní soutěž ŽENA REGIONU je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem.

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce