clear float
clear float
'

15. schůze Senátu

Odpolední jednání zahájil ministr životního prostředí, který senátorům předložil novelu vodního zákona, kterou zamítli. Návrh zákona o podmínkách využívání genetických zdrojů podle Nagojského protokolu schválili. Senátoři dali rovněž souhlas k ratifikaci změny příloh A a C Stockholmské úmluvy o perzistentních organických polutantech. Poté ministr životního prostředí zastoupil předsedu vlády, který byl na jednání Evropských představitelů v Lublani, a seznámil senátory s rozhodnutím Evropské rady, kterým se stanoví složení Evropského parlamentu a s Informací vlády o přípravě Národního programu reforem. U obou těchto bodů se senátoři ztotožnili s unesení Výboru pro záležitosti Evropské unie. Následně ministr zahraničních věcí předložil senátorům Dohodu o komplexním a posíleném partnerství mezi EU a Arménskou republikou. I v případě této dohody dali senátoři souhlas k její ratifikaci.


Následovalo projednání novely zákona o střetu zájmů, který senátoři podrobili rozsáhlé kritice. Návrh místopředsedy Senátu Jaroslava Kubery, kterým navrhoval zrušení celého zákona o střetu zájmů, neprošel, ale senátoři přijali řadu pozměňovacích návrhů, které jsou podle jejich názoru pro tento zákon nezbytné.


V samotném závěru schůze senátoři vyslovili souhlas návrhem na působení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v letech 2018 až 2020 s výhledem na rok 2021, dali souhlas k ratifikaci Dohody mezi ČR a Mongolskem o leteckých službách a Dodatkového protokolu k Úmluvě o lidských právech a biomedicíně související s genetickým testováním pro zdravotní účely. V posledním bodě jednání pak přijali doporučující usnesení Výboru pro záležitosti Evropské unie k návrhu nařízení EU o zřízení Evropského orgánu pro pracovní záležitosti.

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce