clear float
clear float
'

Zrušení roudnické nemocnice povede ke snížení dostupnosti zdravotní péče

Hassan Mezian (ČSSD) vystoupil na demonstraci za zachování roudnické nemocnice. Senátor za Litoměřicko a Slánsko podpořil občany Roudnice nad Labem a Podřipska, kteří si přejí další existenci nemocnice v regionu působící už 137 let.

 

„Zrušení nemocnice povede ke snížení dostupnosti zdravotní péče. Bojujme za nemocnici, bojujme za demokracii. Vidím vůli roudnického lidu v boji pokračovat. Sobotním protestem to nekončí,“ řekl v Roudnici n. L. senátor Hassan Mezian. V pondělí 19. listopadu se uskuteční veřejné slyšení v Senátu.

 

„Snížení dostupnosti zdravotní péče bude mít za následek pokles její kvality, komfortu, předražení. Rovněž tím dojde k porušení svobodné volby zdravotního zařízení,“ uvedl Hassan Mezian.

 

„Je nutné upozornit, že rušením akutních lůžek dochází k nezaměstnanosti: 400 zaměstnanců nemocnice a subdodavatelé. A tomu je nutné zabránit,“ uvedl Hassan Mezian.

 

Senátor rovněž upozornil na nejasnosti. „Dochází ke zrušení smluv s 12 zdravotnickými zařízeními a Podřipská nemocnice je jednou z nich. Pravděpodobně dochází k porušování zákona. Jsou tady kartelové dohody mezi pojišťovnami za požehnání ministerstva zdravotnictví. Dále dochází k navazování smluv bez výběrových řízení,“ konstatoval Hassan Mezian.

 

„Dochází k devastaci morálky ve zdravotnictví. Například vedení jedné nemocnice usiluje o likvidaci druhé, aby dostala její výkony. Přitom toto poškozuje obě nemocnice, které jsou kvalitní a odvádí nenahraditelné služby v regionu,“ podotkl senátor.

 

Hassan Mezian rovněž ocenil návštěvu senátora a kandidáta na prezidenta Jiřího Dienstbiera na demonstraci. „Je to už podruhé, co pan Dienstbier přijel do Roudnice n. L. a podpořil zachování Podřipské nemocnice s poliklinikou,“ připomněl senátor za Litoměřicko a Slánsko.

 

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce