clear float
clear float
'

Senátoři schválili usnesení na podporu roudnické nemocnice

Senát podpořil zachování všech čtyř oddělení v Podřipské nemocnici s poliklinikou. Se svým projevem na podporu zachování stávající péče v roudnické nemocnici vystoupil i nový senátor za Litoměřicko a Slánsko Hassan Mezian. Ve schváleném usnesení Senát důrazně žádá Ministerstvo zdravotnictví ČR, VZP ČR, zaměstnanecké pojišťovny a Ústecký kraj zachovat akutní lůžkovou péči v roudnické nemocnici ve stávajícím rozsahu na období 2013 – 2017.

 

„Ministr zdravotnictví Leoš Heger správně na plénu Senátu naznačil, že nejprve se má měřit a pak řezat. V případě roudnické nemocnice se napřed řeže a potom se měří. A v důsledku roční nejistoty odborníci začali z této nemocnice utíkat. Teď snad nejistota končí,“ komentoval průběh schvalování usnesení senátor Hassan Mezian (ČSSD).

 

Téměř rok bylo vedení roudnické nemocnice v nejistotě, zda-li získá smlouvu od pojišťoven. Senátor Hassan Mezian se scházel s vedením této nemocnice, ředitelem regionální pobočky VZP Veselským, i nyní bývalým generálním ředitelem VZP Horákem. Jednal také se starosty Podřipska. Jako člen pracovní skupiny zdravotní péče Ústeckého kraje se také zúčastnil dalšího jednání a diskutoval o potřebě existence analýzy, která řeší dostupnost zdravotní péče. Senátor se zúčastnil velké listopadové demonstrace v Roudnici nad Labem a pronesl projev na veřejném senátním slyšení, kde upozornil zástupce VZP a Ministerstva zdravotnictví ČR na mnohé nejasnosti optimalizace. K navrženému pozitivnímu usnesení Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice pak vystoupil poslední lednový čtvrtek na senátní půdě.

 

„Jsem velmi rád, že téměř rok usilovného boje za zachování dostupné zdravotní péče na Roudnicku měl smysl. Tisíce protestujících na listopadové demonstraci mě utvrdily v tom, že i mé osobní oběti v podobě odvolání z Dozorčí rady Městské nemocnice v Litoměřicích a následný odchod z Rady města Litoměřice nebyly marné, a že bojuji za správnou věc. Nyní je již vše na dobré cestě a obyvatelé Roudnicka mají nyní velkou naději využívat akutní zdravotní péči blízko jejich domova.Jsem hrdý, že se lidé zapojili do aktivit na záchranu roudnické nemocnice a nenechali si líbit zvůli některých politiků a úředníků,“ uvedl senátor Hassan Mezian.

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce