clear float
clear float
'

Senátor Hassan Mezian pomáhá řešit povodňové následky

Senátor za Litoměřicko, Roudnicko a Slánsko Hassan Mezian (ČSSD) si uvědomuje, co prožívají lidé zasažení letošními povodněmi. Během uplynulých dní navštívil nejen nemocnici, ale také zorganizoval koordinační schůzku pro řešení povodňových škod.

„Obce jako Křešice či Lounky potřebují aktivní pomoc, proto jsem je navštívil, abych viděl, co povodeň způsobila. Navíc i má rodina se musí potýkat se škodami, které velká voda napáchala. Na koordinační schůzce jsme debatovali nad nastalou situací v regionu, zda funguje krizový systém a jak postiženým obcím a lidem směřovat pomoc – ať materiální, tak finanční," řekl senátor.

Hassan Mezian oceňuje úžasnou profesionalitu a obětavost hasičů. „Pár dní před povodněmi jsem se zúčastnil návštěvy základny Hasičského záchranného sboru ve Zbirohu na Plzeňsku, kde jsem byl seznámen i s tím, jak jsou hasiči připraveni na případné povodně. Ukázalo se, že hasiči jsou připraveni víc než dobře."

Senátor spolu s litoměřickou zastupitelkou Helenou Lexovou také navštívil Městskou nemocnici v Litoměřicích, kde byli evakuováni někteří lidé ze zaplavených oblastí.

"O evakuované občany je zde velmi dobře postaráno, ubytování v nemocnici je vrcholem zdravotní péče. Je to důkaz, že litoměřická nemocnice patří do páteřní sitě nemocnic", uvedl senátor Mezian.

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce