clear float
clear float
'

Krajník: Zlo bylo poraženo

„Uzavření smlouvy na všechna oddělení způsobilo v Roudnici velkou euforii. Nyní ale stojíme na startu dalších věcí k řešení," konstatoval primář chirurgie Ondřej Krajník poté, co byla podepsána klíčová smlouva mezi roudnickou nemocnicí a VZP.

„Díky smlouvám můžeme začít s pracemi, které máme naplánované."

Než se tak stane, podle Krajníka je nutné stabilizovat personál. „To se nám daří. V lednu jsme získali několik kvalitních lékařů na lůžková oddělení."

„Poté se musíme zaměřit na stabilizaci podnikatelského záměru ve zdravotnictví. Chceme za provozu rekonstruovat pavilon chirurgie. Začneme od posledního patra směrem dolů. Mělo by to přinést zlepšení komfortu pro pacienty a rovněž pro ošetřovatelskou péči," nastínil plány O. Krajník.

„Budeme investovat do vstupního vestibulu. Chystáme informační kiosek, kavárnu či nové prostory pro lékárnu."

Podle primáře chirurgie Ondřeje Krajníka vedení nemocnice pracuje na tom, aby zprovoznilo oddělení gynekologie a porodnici, která od loňského září nefunguje. „Jsme v jednání s novým primářem a ten se svým týmem lékařů, sester a porodních asistentek oddělení rozjede. Naším cílem je, aby se v dubnu narodilo první miminko."

„Jinak z pohledu smlouvy na porodnici s VZP jsme na tom stejně jako Žatec nebo Rumburk. Teď bude období, ve kterém musíme přesvědčit pojišťovny o nezbytnosti oddělení. Jsme si vědomi, že jsme v minulosti dělali chyby a ty se už nesmí opakovat. Chceme rozumným způsobem lidem a politikům sdělit, že nemocnice je důležitá, a přesvědčit je o tom," reagoval jednatel Josef Krajník.

„Pokud bych měl zhodnotit uplynulý vývoj: Město projevilo obrovský zájem o nemocnici v čele s panem starostou Vladimírem Urbanem a místostarosty Pavlem Šrytrem a Michalem Cihlou. V zastupitelstvu jsou samozřejmě i lidé, kteří mají své soukromé zájmy, neboť podnikají ve stejné sféře, a ti nám život komplikovali. Zlo bylo poraženo a věřím, že ten náš boj přesvědčí i ostatní, že nemocnice je potřeba," konstatoval Josef Krajník.

Boj o nemocnici trval více než rok, obrat k zachování špitálu nastal na podzim. „Prvním impulsem byla listopadová demonstrace. Druhým impulsem bylo memorandum obcí, jejichž vedení se za nás postavilo. Za to vděčíme panu starostovi. Dále velmi prospěl tlak pana senátora Hassana Meziana, který vyústil ve veřejné slyšení a zasedání Senátu. Ten ještě v době, kdy senátorem nebyl, se za nás veřejně postavil. To, co se pak v Litoměřicích proti němu spustilo, bylo šílené, a oceňuji jeho lidskou odvahu. Tak jako senátora Jiřího Dienstbiera," uvedl Krajník.

Podle jednatele nemocnici pomohla i výměna na postu ředitele VZP. „S Pavlem Horákem se nedalo mluvit. To s novým šéfem Zdeňkem Kabátkem se jednat dá, přestože je tvrdý a přísný. Už to ale nebyl diktát, ale diskuse."


Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/v-roudnici-obnovuji-porodnici-20130212.html, 13.2.2013, autor: Radek Pešout

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce