clear float
clear float
'

V Roudnici obnovují porodnici

Roudnická nemocnice podepsala klíčovou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Do regionu pod Řípem by se tak měl vrátit klid.

„Platí, že máme nasmlouvána na pět let oddělení chirurgie a interny se všemi zdravotními pojišťovnami, včetně VZP. Na pět let máme smlouvu s Vojenskou zdravotní pojišťovnou i pro dětské oddělení a gynekologicko-porodnické oddělení," sdělil jednatel roudnické nemocnice Josef Krajník.

„To samozřejmě není všechno. Na osmnáct měsíců máme podepsanou smlouvu na dětské oddělení a dále na gynekologii a porodnici 
i s VZP," dodal Krajník.

Nyní pracujeme na tom, abychom splnili nutný požadavek na zabezpečení lékařů a zdravotních sester. Ty už máme včetně porodních asistentek zajištěny."

Dohoda vedení roudnické nemocnice s VZP vznikla poté, co poslední lednový den senátoři schválili usnesení, aby největší česká zdravotní pojišťovna s Roudnicí uzavřela dlouhodobou smlouvu na všechna oddělení.

Nemocnice plánuje obnovit provoz porodnice po několika měsících, oddělení je uzavřeno z důvodu hromadného odchodu lékařů z loňského srpna.


Zdroj: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/v-roudnici-obnovuji-porodnici-20130212.html, 12.2.2013, autor: Radek Pešout

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce