clear float
clear float
'

Ve Slaném se královsky tančilo

Je sobota 23. března večer a do slánského Městského centra Grand míří dámy oblečené ve večerních toaletách, pánové v dobře padnoucích oblecích. Právě začíná jubilejní 10. ples královského města Slaný.

Všichni návštěvníci jsou vřele uvítání všemi třemi členy vedení města – starostou a místostarosty. Ozývají se slavnostní fanfáry a slova se ujímá starosta města Ivo Rubík. Po přivítání a proslovu prohlašuje 10. ročník plesu za zahájený.

Předtančení zajistil taneční mistr Pavel Horák se svojí taneční školou. Tančil se walz na písničku Už nejsem volná od Petry Janů. Pak se už sál rychle plní. K tanci i poslechu hrál orchestr B – Band střídavě s kapelou Tancovačka.

Kromě těchto hudebních produkcí se představili ještě zpěváci Marie Koldová, Kateřina Zímová a David Šarboch za doprovodu Karola Hevessyho. Celým večerem provázel moderátor, slánský rodák Stanislav Berkovec, který na pódiu vítal i vzácného hosta, italského zpěváka a skladatele žijícího v Čechách Davida Mattioliho.

Kromě návštěvníků ze Slaného a okolních obcí pozvání přijalo i několik hostů. Plesu Královského města Slaný se se svými drahými polovičkami zúčastnili Anton Bobrík, přednosta úřadu partnerského města Skalica, senátor za oblast Litoměřicka a Slánska Hassan Mezian, primátor Kladna Dan Jiránek a jeho náměstci Zdeněk Syblík, Miroslav Bernášek a Vojtěch Volf.

Nechyběla ani starostka Velvar Jitka Linhartová, starosta Žižic Vratislav Rubeš či místostarosta Knovíze Vítězslav Richter.

O půlnoci byli všichni pozváni na taneční parket, kde si sektem připili na zdraví společně se starostou Slaného. Po půlnočním překvapení, kterým byla krasojízda, se tančilo a povídalo až do brzkých ranních hodin.


Zdroj: Kladenský deník, 27.3.2013

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce