clear float
clear float
'

Nemocnice je vděčná

Podřipská nemocnice v Roudnici nad Labem slouží obyvatelům regionu již 138 let. V minulosti čelila opakovaně snahám o omezení její činnosti. Nikdy ale nebyla tak blízko uzavření, jako v roce 2012. Pokud by nemocnice dále normálně pracovala a logicky argumentovala proti svému zrušení, téměř jistě by to nestačilo. Čelila totiž politickému tlaku, kde nešlo o argumenty, ale o osobní prospěch několika jednotlivců. A tito političtí matadoři byli přesvědčeni, že občané svou regionální nemocnici ponechají svému dávno dohodnutému osudu. To se ale velmi spletli. Lidé z Roudnice nad Labem a okolních obcí se tomuto „ Mnichovu“ vzepřeli a bojovali všemi demokratickými prostředky proti diktátu této zájmové skupiny. A nakonec dosáhli toho, v co už nikdo nedoufal, tedy zachování kvalitní a moderní roudnické nemocnice.

Vítězem nejsou majitelé roudnické nemocnice, ale občané, kteří mohou služeb nemocnice dále využívat. Zvítězili občané, kteří do listopadu 2012 podepsali v počtu 15 000 petici za zachování roudnické nemocnice, zvítězili účastníci demonstrace 17. 11. 2012, kterých se před nemocnicí sešlo asi 5 000 a kteří spoluzpůsobili, že ještě v listopadu odstoupil tehdejší ředitel VZP MUDr. Horák, zvítězili starostové 52 podřipských obcí, jejichž podpisy shromáždil v memorandu za zachování nemocnice roudnický starosta. Neúnavně za nemocnici bojoval MUDr. Hassan Mezian, který se stal senátorem za náš kraj a který se zúčastnil památného senátního hlasování za zachování všech 4 oddělení naší nemocnice v lednu 2013. Podle jeho slov se v Senátu dodnes o roudnické nemocnici hovoří a senátoři její další osud sledují. Vítězem jsou i všichni i zaměstnanci roudnické nemocnice, pro které je obrovskou ctí poskytovat zdravotnické služby v regionu, který si svou nemocnici doslova vybojoval. Děkujeme za podporu, která měla smysl.

Děláme vše pro znovuotevření roudnické porodnice.

Zatím poslední prezentací nemocnice byl již druhý ročník Jarmarku roudnické nemocnice v pátek 10. 5. 2012, který se i přes špatné počasí povedl a přilákal znovu spoustu lidí, kteří se o novinky v nemocnici i v regionu zajímají.


Zdroj: http://polabskenoviny.cz/aktualne/nemocnice-je-vdecna/, 16.5.2013

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce