clear float
clear float
'

Kraj zaplatí nové sídlo úštěcké záchranky

Ústecký kraj zaplatí stavbu základny záchranné služby v Úštěku. Zřízení této výjezdové základny řeší limit dosažitelnosti stanovený dojezdovou dobou do 20 minut v oblastech okresů Děčín, Litoměřice (u hranic s Libereckým krajem) a Ústí nad Labem (lokality obcí Valkeřice, Verneřice, Merboltice, Lovečkovice, Snědovice, Zubrnice a Homole u Panny). Sanitky tam nedojedou v zákonem stanové době.

"Rada doporučila zastupitelům rozhodnout o poskytnutí investiční účelové dotace 700 tisíc korun městu Úštěk v souvislosti s plněním opatření Plánu pokrytí území Ústeckého kraje výjezdovými základnami zdravotnické záchranné služby," sdělila mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková. "Dotace bude využita na realizaci vestavby objektu zdravotnické záchranné služby do stávající hasičské zbrojnice v Úštěku."


Rozhodnutí rady musí ještě podpořit krajské zastupitelstvo. "Potřebné prostory pro výjezdovou základnu záchranné služby je však nezbytné stavebně připravit. Na základě výběrového řízení byla stanovena cena za rekonstrukci prostor ve výši ve výši 1 686 252 korun včetně DPH," vysvětlila Magdalena Hanáčková.

Investorem je město Úštěk. "Je navrženo poskytnout městu investiční účelovou dotaci na částečnou úhradu rekonstrukčních nákladů. Ostatní náklady budou městu splaceny formou zvýšeného nájemného po dobu tří let," dodala Hanáčková.

O zřízení základny záchranné služby přímo v Úštěku usiloval starosta města Pavel Kundrát. "O zřízení jsem vyjednával s náměstkem hejtmana pro zdravotnictví Stanislavem Rybákem a litoměřickým senátorem Hassanem Mezianem. Jednání dopadla dobře. Všichni zúčastnění projevili zájem, aby se v Úštěku zřídilo zázemí pro záchrannou službu," potvrdil před několika týdny starosta Úštěku Kundrát.

Zřizovatelem zdravotnické záchranné služby je Ústecký kraj. "Nebude to tak nákladné, protože se jedná o využití prostor, které již v obci jsou. V Úštěku je předjednáno, že by to mělo být v areálu současné stanice hasičů. Udělají se pouze stavební úpravy," komentoval rozhodnutí Rybák.


Zdroj: Litoměřický deník, 21.10.2013, autor: Radek Pešout

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce