clear float
clear float
'

Ústecký kraj čekají hudební benefice pro UNICEF. Pomohou dětem ze Sýrie

Dubí, Teplice, Trmice – Ve třech městech Ústeckého kraje se během jednoho týdne odehrají benefiční koncerty na pomoc dětem v Sýrii.
"Uskuteční se pod záštitou velvyslanectví Syrské arabské republiky, ale také místopředsedkyně Senátu PČR Mgr. Miluše Horské, senátora za Litoměřicko, Roudnicko a Slánsko MUDr. Hassana Meziana a děkana Hudební a taneční fakulty Prof. Vlastimila Mareše," neskrývá svou radost Markéta Dietzová, pořadatelka série vystoupení.

Od čtvrtka do neděle

První koncert mohou posluchači navštívit již ve čtvrtek 16. dubna od 17.00 v kostele Panny Marie v Dubí, další koncert se bude konat v neděli 19. dubna od 17.00 v kostele sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí v Teplicích. Poslední, třetí koncert bude hostit Město Trmice v úterý 21. dubna na místním zámku od 19.00.
"Veškerý výtěžek ze vstupného bude věnován charitativní organizaci UNICEF, která působí mimo jiné také v Sýrii a finanční dar použije na humanitární pomoc pro tamní děti," je ráda pořadatelka.
Na koncertech vystoupí studenti Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze a také dětský pěvecký sbor Fontána při ZŠ Maršovská v Teplicích.
"Posluchači se tak již mohou těšit na skladby Antonína Dvořáka, Johana Sebastiana Bacha, Viléma Blodka i dalších autorů v podání houslisty Milana Al¬Ashhaba, varhaníka Jakuba Potočka,hráče na mandolínu a kytaru Tomáše Kolaříka, pozounistů Václava Kárníka a Martina Homolky a dětského pěveckého sboru Fontána," připomněla Markéta Dietzová.

S výstavou fotografií

Součástí koncertů bude výstava fotografií památek Sýrie fotografa Reného Kopeckého."Jsem moc ráda, že mám tu možnost uspořádat koncerty, které mají smysl a jejichž výtěžek pomáhá dobré věci. Zaslouží se o to především hudebníci, kteří vystoupí bez nároku na honorář a předvedou nezapomenutelný zážitek. Stejně tak ale velký dík patří městům Dubí a Trmice i katolické církvi, které poskytly prostory ke konání koncertů zdarma. Věřím, že se letos podaří vybrat co nejvíce peněz a pomoci tak syrským dětem," dodává organizátorka všech tří koncertů Markéta Dietzová.
Vstupné na koncert je 100, snížené vstupné 80 Kč.


Zdroj: Děčínský deník, 15.4.2015

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce