clear float
clear float
'

Veřejná debata o syrské imigraci

V pořadí již sedmá veřejná debata projektu Menšiny mezi námi proběhla ve středu 18.11.2015 v klubu Okamžik v Litoměřicích. Vzhledem k aktuální situaci byla tentokrát věnována syrské imigraci do České republiky. Mezi hosty byli jak samotní Syřané (MUDr. Hassan Mezian, litoměřický senátor a lékař, a pan MUDr. Mazen Swaid, uprchlík ze Sýrie, zubař), tak odborníci, zabývající se uprchlickou otázkou (p. Roman Striženec z litoměřické diecézní charity a p. Mikuláš Vymětal, kněz starající se o uprchlická zařízení).
 
Pořad s názvem Migrace není legrace opět spolupořádali naši studenti ve spolupráci s Diakonií ČCE v Litoměřicích. Před zcela zaplněným sálem klubu Okamžik moderovala Adéla Přibíková (7.S). Při organizaci akce pomáhali také Ondra Slavík (8.O), Sedrik Havel (8.O), Matyáš Lorenc (6.S) a Benedikt Janda (5.K).
 

Během debaty mohli diváci zhlédnout fotografie z uprchlických táborů, vyslechnout vyprávění o problematice imigrace i životě Syřanů v domovině i v republice. Návštěvníci mohli také ochutnat tradiční pokrmy syrské kuchyně.

V závěru večera byla uspořádána sbírka a vybraných 1800 Kč bylo okamžitě věnováno jedné ze syrských uprchlických rodin.

Projekt Menšiny mezi námi, který by měl pokračovat i v následujícím roce, vybrala organizace Člověk v tísni mezi tři nejlepší příklady zapojení středoškolských studentů ve veřejném prostoru v ČR.

Petr Bašus

 

Zdroj: http://www.gjj.cz/clanek/verejna-debata-o-syrske-imigraci, 23.11.2015

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce