clear float
clear float
'

Nadační fond Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian zve na divadelní představení Všechno není košér

Litoměřice - Zakladatelé Nadačního fondu Pro radostný život – MUDr. Hassan Mezian srdečně zvou na benefiční divadelní představení v divadle K. H. Máchy v Litoměřicích ve středu 16. září 2015 od 19 hodin. S hrou Všechno není košér vystoupí vynikající soubor Rádobydivadlo Klapý, který patří mezi nejlepší ochotnické soubory u nás a vyhrál mnoho prestižních ocenění na českých i zahraničních přehlídkách.

Hra Všechno není košér vznikla na motivy knihy spisovatele Šoloma Alejchema "Tovje vdává dcery", která byla zdramatizována do světoznámého amerického muzikálu Šumař na střeše.

Je příběhem židovské rodiny chudého mlékaře s pěti dcerami, které se chtějí vdávat podle svého, navzdory tradicím a svým rodičům, kteří jim vybrali ty správné ženichy. Nakonec zvítězí jistá moudrost, spravedlnost a otcovský ohled k dcerám. V příběhu se navíc prolíná politická situace na tehdejší Ukrajině, kdy nacisté násilně Židy vysidlovali. Hra je plna slz i smíchu a divákům se bude určitě líbit.

Vstupenky jsou k dispozici na pokladnách MKZ Litoměřice, vstupné činí 300 Kč či 250 Kč.

Celý výtěžek z akce bude věnován Nadačnímu fondu Pro radostný život - MUDr. Hassan Mezian, který založil senátor za Litoměřicko a Slánsko MUDr. Hassan Mezian a jeho dcera manažerka Sandra Mezianová.

Fond se věnuje podpoře tělesně hendikepovaných a sociálně znevýhodněných dětí. Pomáhá k důstojnějšímu životu tělesně postižených dětí (bezbariérové bydlení, pomůcky umožňující samostatnost) a podporuje rozvojové a vzdělávací programy pro sociálně znevýhodněné děti.

 

Zdroj: http://www.litomericko.severoceskydenik.cz/kultura/nadacni-fond-pro-radostny-zivot-mudr-hassan-mezian-zve-na-divadelni-predstaveni-vsechno-neni-koser.html, 27.8.2015

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce