clear float
clear float
'

Až šest tisíc kraslic je k vidění v Libotenicích

V pořadí 9. výstavu kraslic, kterou uspořádala týden před Velikonocemi Asociace malířek a malířů kraslic České republiky v Kulturním domě v Libotenicích, navštívil mimo stovek zájemců také hejtman kraje Oldřich Bubeníček.

Mezi hosty, které vítala starostka obce Ladislava Rejšková, nechyběli čelní představitelé okolních obcí ani senátor za Litoměřicko Hassan Mezian. "Na výstavě v Libotenicích jsem už podruhé a stejně jako tehdy obdivuji krásu tradičního umění, ale především nadšení organizátorů," řekl hejtman Bubeníček při prohlídce expozice.

Podle slov předsedkyně asociace Olgy Hovorkové se na výstavě sešlo 1 500 kraslic od malířů z celé České republiky. Nechyběly však ani další ukázky tradičního lidového umění. Návštěvníci si mohli prohlédnout například výrobky z kukuřičného šustí či paličkovanou a háčkovanou krásu. Mladá děvčata v krojích předváděla techniku paličkování také všem zájemcům přímo před jejich očima.

Velký zájem s originální technikou zdobení vajec jezerní sítinou sklízela Kristýna Kulhavá, která si za své umění den před zahájením výstavy přivezla z pražské soutěže Hravé Velikonoce nejvyšší ocenění. "Výstavu zde pořádá naše asociace již podeváté, střídáme se ob rok s jižní Moravou," řekla k akci Olga Hovorková. Jak prozradila, jednou z členek asociace je i naše světoznámá bývalá atletka Dana Zátopková.

Kdo se nestihl na vystavenou krásu podívat o víkendu, nemusí zoufat. Každého zájemce rádi přivítají v tamní Galerii kraslic, kde je k vidění na šest tisíc exponátů. Ústeckénovinky.cz informovala Ing. Marie Logrová z kanceláře hejtmana Ústeckého kraje.

Zdroj: http://www.usteckenovinky.cz/ zpravy/ regiony/ az-sest-tisic-kraslic-je-k-videni-v-libotenicich, 23.3.2016 

ČSSD SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

Facebook - o čem diskutujete

Kalendář akcí

{datum:"den";}

Zobrazit všechny akce